Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld természeti értékeinek a megóvására. A Föld napját elsőként 1970-ben tartották meg az Egyesült Államokban, Magyarországon pedig 1990 óta rendezik meg minden évben. A jeles nap alkalmából a legújabb cikkünkben mi is a Föld napját ünnepeljük: tippjeinkkel segítjük a környezetvédelmi törekvéseit, és ötletet is adunk ahhoz is, hogy hogyan ünnepelheti meg méltóképpen a Föld napját.

.

Válasszon fenntartható élelmiszereket!

Sokat tehetünk a környezetünkért, ha rendelés helyett előnyben részesítjük a főzést, és legalább heti néhány alkalommal mellőzzük a hústermékek fogyasztását. Ma már számtalan egészséges, bio élelmiszer közül választhatunk, melyek termesztése során kiemelten figyelnek arra, hogy a fogyasztók mellett a környezetet is kíméljék. A dm Bio termékcsaládjában sokféle kiváló minőségű alapanyagot találhat, melyek az ízletes fogások legfontosabb hozzávalói lehetnek.

Fogyasszon környezetbarát ételeket!

Térjen be a Rózsakert földszintjén található Green – tasty & free éttermünkbe, ha szeretne laktató, finom, és környezetbarát fogásokat kipróbálni! Az étterem ugyanis kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az ételek elkészítése során minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon. A zöldségek kedvelői számára kihagyhatatlan étterem a Green – tasty & free, de ajánljuk mindazoknak is, akik glutén- vagy laktózérzékenységgel küzdenek.

Vásároljon minőségi termékeket!

Sokat tehet a környezetért azzal is, ha olyan minőségi termékeket vásárol, amelyek akár hosszú éveken át kitartanak, és csak nehezen használódnak el. Egy impozáns és minőségi táska ráadásul nemcsak a környezetet kíméli, de tökéletessé teheti a szettjeit is! Fedezze fel a Gion Bőrdíszmű kézzel készített táskáit, melyek között letisztultabb és igazán feltűnő darabokat is talál!

Ismerje meg a természet szépségeit!

A Föld napja nemcsak a környezetvédelemről szól, hanem arról is, hogy megismerjük a természet szépségeit. A Budapest outdoor című kötet 100 olyan magyarországi túraútvonalat mutat be, melyeken egyszer mindenképpen érdemes végigmennni, és a többségük legfeljebb néhány óra alatt elérhető a fővárosból. Töltse ön is a Föld napját a természet lágy ölén, és inspirálódjon a Líra könyvesboltban beszerezhető különleges kötetéből!


2024.04.19.