A halloween egy angolszász ünnep, amely az utóbbi években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Október 31-én a kelták eredetileg azért öltöztek jelmezbe, hogy összezavarják és elijesszék a szellemeket, melyek hitük szerint ekkor felébredtek, és az emberek között jártak. Ma azonban már nemcsak a vicces és ijesztő jelmezek, hanem a faragott tök, a csoki és a rémtörténetek is a halloween részei. Ahhoz, hogy halloweeni hangulatba kerüljön, nem is kell beöltöznie, csupán megfogadni valamelyik tippünket az alábbiak közül!

.

Kézműves halloweeni dekorációk

Ha kedveli a halloweenhez kapcsolódó bohókás vagy félelmetes dekorációkat, akkor dobja fel velük ön is az otthonát! Saját kezűleg is könnyedén készíthet tök, pók vagy denevér formájú díszeket és füzéreket, csupán színes kartonpapírra, ollóra, ragasztóra és filctollakra van szükség hozzá. Szerencsére mindezeket gyorsan beszerezheti a Papír-Szigetben!

Borzongató regények

Ha idén halloweenkor nem egy horrorfilmben szeretne elmerülni, akkor válasszon egy borzongató krimi vagy thriller könyvet, és merüljön el benne az ünnep alatt. A Líra újdonságai között egészen véres és horrorisztikus köteteket is találhat, de ha valami könnyedebbre vágyik, akkor is bátran merüljön el a könyvesbolt ajánlataiban, melyeket nagy gondossággal választanak ki a Líra dolgozói.

Különleges édességek

A halloweenhez szorosan kapcsolódnak az édességek, hiszen az amerikai hagyomány szerint a jelmezes gyerekek házról házra járnak, hogy édességet kaphassanak. Itthon ugyan nem valószínű, hogy becsengetnek hozzánk csokiért, de akkor is érdemes betárazni édességből, és a halloween szelleméhez hűen elfogyasztani néhány finomságot a Csupa-Csoki Exkluzív kínálatából.

Ízletes halloweeni vacsora

Ha ön nem rajong a halloweenért, akkor is töltheti kellemesen a hónap utolsó napját, melyet ráadásul munkaszüneti nap követ. Látogasson el a Rózsakertbe, és fogyasszon el egy ízletes, magyaros vacsorát a Prézli bisztróban! Kiváló minőségű, helyben készült finomságokkal, és minden igényt kielégítő palacsintákkal várunk mindenkit, ki csak megéhezik!


2023.10.27.