A független Pew Research Center felméréseinek adatai szerint világszerte csaknem minden harmadik ember tart attól, hogy az éghajlatváltozás már személyes életében is kifejti negatív hatásait. Az utóbbi években számos vészjósló cikk, film és tanulmány jelent meg, amelyek a globális felmelegedés, illetve a természetes környezet pusztulásának témáját dolgozzák fel. Ezekből a produktumokból azonban sokszor kimarad az a fontos részlet, hogy a klímaváltozás nemcsak a Földet érinti, hanem negatív hatással van az emberi pszichére is. Jelen cikkünkben a klímaszorongás jelenségét járjuk körül, sőt olyan tippeket is megosztunk Önnel, amelyek segíthetnek a szorongás csökkentésében!

Mi az a klímaszorongás?

A globális klímaváltozás és a környezetszennyezés következtében kialakuló szorongást nevezzük összefoglaló néven klímaszorongásnak vagy más kifejezéssel ökoszorongásnak. A klímaszorongás hasonló, mint bármely más típusú szorongás, de alapvetően nem tekinthető betegségnek, inkább egyfajta jelenségként értelmezhető, amely azáltal alakul ki, hogy az adott egyén túl sok időt tölt a globális felmelegedés végkimenetelének elképzelésével. Klinikai értelemben a szorongás egy jövőre irányuló érzelmi állapot, amelyet akkor érez az ember, ha úgy véli, az életének történései olyan módon haladnak rossz irányban, hogy arra ő maga már nem tud befolyással lenni. Fontos, hogy, amennyiben túlnyomó mértékben tapasztalja ennek jelenlétét a mindennapi életében, beszéljen erről családjával, barátaival, sőt mentális egészsége szempontjából a legjobb, ha szakemberhez fordul. A Rózsakert Bevásárlóközpont RMC Clinics rendelőinek pszichológusai is készségesen állnak a rendelkezésére, hogy segítsék Önt szaktudásukkal és a kommunikáció gyógyító erejével.

Ruha újrahasznosítás

Felvetődhetett Önben a kérdés, hogy azontúl, hogy mentálisan megküzd a klímaszorongás jelenlétével, mit tehet a gyakorlatban annak érdekében, hogy csökkentse a környezetszennyezés mértékét. Három kifejezés mentén mutatunk olyan megoldásokat, amelyekkel Ön is nagyban hozzájárulhat Földünk épségének helyreállításáért, megőrzéséért. Az első kulcskifejezés az újrahasznosítás, amely elcsépelt kifejezésnek hathat, de most egy új kontextusban szeretnénk értelme adni neki. Újrahasznosítás alatt nemcsak a műanyag PET-palackok szelektív gyűjtését érhetjük. Gondoljon közvetlen környezetére! Biztosan Önnek is lapul a szekrényében olyan ruhadarab, amelytől nincs szíve megválni, de ráférne már egy kisebb igazítás vagy épp leesett róla egy gomb, tönkre ment rajta a cipzár. Javasoljuk, hogy ilyenkor ne a ruhadarab kidobása mellett döntsön, hanem keressen fel egy varrodát, ahol új külsőt, sőt akár új fazont is varázsolnak régi ruháinak. Üzletünkben a Mindentvarró Varázskuckóban több éves szakértelemmel állnak készséggel rendelkezésére a varrónők. Keresse az üzletet a Rózsakert Bevásárlóközpont I. emeletén!

Digitális megoldások

A másik kulcskifejezés, amely segítheti a környezetszennyezés mértékének csökkentését az a digitális és online megoldások okos alkalmazása. Rengeteg papír, ezáltal fa megóvására van lehetőségünk pusztán azzal, hogy digitális megoldásokat alkalmazunk. Az üzletünkben található CIB Bank számos digitális bankolási megoldást kínál. Számlanyitásra akár online is lehetősége van, sőt a díjmentes Okos értesítések szolgáltatás segítségével, a  CIB Bank Mobilalkalmazáson keresztül ingyenes tájékoztatást kaphat minden számla és kártya tranzakciójáról. A digitális megoldások használatához elengedhetetlen mobiltelefonja épsége. Előzze meg a problémát és válasszon megfelelő védőtokot és üvegfóliát a drPhone GSM üzletünkből, amely nemcsak telefonja védelmét szolgálja, hanem divatos is!

Javítsa meg a régit!

Sajnos fogyasztói társadalmunk arra van berendezkedve, hogy egy-egy terméket mihamarabb újra cseréljünk, és ezzel feledésbe merült a javítás fogalma, de szerencsére egyre több cég képviseli a javítás értékeit. Az 1957-ben alapított luxemburgi bejegyzésű MISTER MINIT cég a világ 28 jellemzően legfejlettebb országában, négy kontinensen működik mintegy 11 ezer alkalmazottal, akik évente közel 100 millió vevőt szolgálnak ki, mintegy 4600 üzletben. Az üzletünkben található Mister Minit – Top Clean cipőjavításban nyújt segítséget az Ön és családja számára. Legyen szó akár cipő talpalásról, sarkalásáról vagy épp egy kényelmetlen cipő tágításáról, kollégáinkhoz bizalommal fordulhatnak. Sőt, egész nyáron a padláson heverő korcsolya újraélezésében is segítenek, hamarosan úgyis megnyílnak az első korcsolyapályák, érdemes megelőzni másokat, hogy elkerüljék az esetleges sorban állást. DrPhone GSM üzletünkben pedig teljes körű, prémium szerviz szolgáltatással várjuk.

2022.10.21.