Nem is kell jobb program a hosszú téli estékre, mint egy meghitt vacsora kettesben, vagy éppen a családdal. Ha szívesen meglepné szeretteit egy finom vacsorával anélkül, hogy órákat kelljen a konyhában töltenie, akkor próbálja ki alábbi recept tippjeinket!

A friss hozzávalókat beszerezheti SPAR, Petit Pain – Sajtbolt és Hússzabóság üzleteinkben.

Sütőtökkrémleves

Hozzávalók: 0.5 kg sütőtök, 1 db burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 dl főzőtejszín, 2 db húsleveskocka, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, szerecsendió ízlés szerint, pirított tökmag a tálaláshoz

A tököt, krumplit, hagymát és fokhagymát hámozza meg és vágja minél kisebb kockákra. Egy fazékba helyezze bele a felaprított zöldségeket, önste fel annyi vízzel, hogy ellepje és tegye bele a húsleveskockákat. Miután puhára főttek a zöldségek botmixerrel turmixolja össze. Ízlés szerint fűszerezze szerecsendióval, sóval, borssal, forralja fel, majd levéve a tűzről keverje hozzá a tejszínt. Tálalja pirított tökmaggal, esetleg tökmagolajjal.

Erdei gombás rizottó

Hozzávalók: 400 g rizottó rizs, 1 l zöldség alaplé, 150 ml fehérbor, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 g margarin, 160 g galambgomba, 150 g rókagomba, 150 g vargánya, só, 120 g parmezán

A gombákat vágja fel, sózza be és egy serpenyőben kevés olívaolajon párolja meg. Egy edényben olvasszon fel egy evőkanál margarint és párolja meg a felaprított vöröshagymát és a fokhagymát. Adja hozzá a rizst, pirítsa üvegesre, majd folyamatos kevergetés mellett öntse hozzá a bort. Melegítse meg az alaplevet, majd miután a rizs a bort magába szívta, kanalanként adja hozzá a rizshez. Adja hozzá a gombát és a zöldfűszert is, végül pedig keverje hozzá a margarint és a parmezánt.

Fehérboros-rozmaringos csirkecomb

Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 4 ág rozmaring, só, bors, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1,5dl fehérbor, egy kevés víz

Mossa meg és fűszerezze a csirkecombokat. A tepsibe tegyen sütőpapírt és erre 3 evőkanál olajat. Helyezze a tepsibe a rozmaringágakat és a felkarikázott hagymát, majd fektesse rá a combokat és öntsön rá 1 dl vizet és a bort. Süsse ropogós pirosra, tálalja könnyed zöldsalátával.

A vacsora mellé

Az étel, csak egy része a vacsorának – az sem mindegy, hogy milyen ital kíséri azt. A Bortársaság üzletében szakértői segítséggel választhatja ki a fogásokkal legjobban harmonizáló tételeket.

A forró italok szerelmeseinek és a gyerekeknek pedig bátran válogasson a Ronnefeldt Teaház különlegességei közül.

2022. 01. 12.