A hagyományos ünnepi rend szerint a farsangi időszak a húshagyó keddel zárul, mely eredetileg egyben a böjti időszak kezdetét is jelentette. A farsangi maradékokat azonban el kellett fogyasztani, így az ezt követő csütörtökre az emberek rögtön fel is függesztették a böjtöt, hogy egy nagy lakoma keretében elfogyasszák az ünnepről megmaradt finomságokat. A torkos csütörtök idén február 15-re esik, ha pedig ön is szeretne egy finom ebéddel vagy vacsorával ünnepelni ezen a napon, akkor a Rózsakertben megtalálja a legfinomabb és legkülönlegesebb ételeket.

.

Magyaros ízek

Hogyan is ünnepelhetné méltóbban a torkos csütörtököt, mint egy hagyományos, magyaros fogással? Válasszon rántott finomságokat, pörkölteket, klasszikus halas ételeket vagy ízletes leveseket a Prézli Bisztró kínálatából, ahol a kedvenc ételeit szezonális, frissen beszerzett alapanyagokból készítik el önnek, torkos csütörtökön, és hét minden napján!

Tartalmas reggeli

Ha szeretné jól indítani a torkos csütörtököt, akkor térjen be a Rózsakertbe már a délelőtti órákban, és a kávéja mellett válasszon magának egy jól megpakolt szendvicset, péksüteményt, egy pohár gyümölcslevet, vagy akár egy tál ízletes, a saját ízlésére szabott zabkását a 8 m2 – Sandwich & Coffee étterméből. Egy kellemes reggeli vagy brunch után garantáltan kellemesebben fog indulni ez a nap!

Keleti ízek

Ha nem a magyaros fogások mellett teszi le a voksát, hanem valamilyen különlegesebb ételt választana, akkor fedezze fel a Rózsakert keleti éttermeit. A Noriko Sushi kínálatában sokféle ízletes sushi közül választhat, Old City – Keleti Büfében falafelt, humuszt és kebabot vásárolhat, a Peking Büfé pedig a hagyományos kínai fogásaival, például édes-savanyú levessel és mogyorós csirkével várja az éhes vendégeket!

Különleges sajtok

Ha a torkos napja végén szeretne hazavinni egy kis finomságot, amelyet egy pohár bor mellett, vagy friss salátával, egy könnyű vacsoraként is elfogyaszthat, akkor válogasson a Petit Pain Sajtbolt egyedülálló kínálatából! Válassza ki és vigye haza kedvenc sajtjait, vagy kóstoljon meg új, korábban még nem próbált sajtkülönlegességeket.


2024.02.09.