Május 15-én ünnepeljük a család nemzetközi napját. Május 15-ét 1994-ben nyilvánította az ENSZ a családok napjának, abból a célból, hogy felhívja a figyelmet a családok nélkülözhetetlen társadalmi és személyes szerepére. Jelen összeállításunkban, e közelgő jeles nap alkalmából, szeretnénk néhány közös családi időtöltési tippet adni és a családok mindennapi életét megkönnyítő üzletet, szolgáltatást ajánlani!

Legyen élmény a fodrászhoz járás a család kisebb tagjainak is

A fodrászhoz elmenni, és ott türelmesen végig várni, míg elkészül a kívánt frizura a gyermekek számára gyakran egy kihívást jelentő program. A gyermek nem szívesen ül egy helyben sokáig, a szülő pedig elfárad a gyermek unszolásába. Az előbbieknek azonban nem kell így lennie! Tincses Sziget fodrászatunk rávilágít arra, hogy bizony egy fodrászat lehet élmény is, mind a gyerekek, mind pedig a szülők számára. A szalon úgy került kialakításra, hogy a kicsik motoron, vagy kisautóban, a nagyobbak junior székben ülve várhatják új frizurájukat, miközben mesefilmeket nézhetnek. A gyermek élményfodrászat célja, hogy már kis korban megismerkedjenek a gyerekek a hajápolás örömével, a hajvágó eszközökkel, és hogy a hajvágás és a fodrászhoz járás számukra ne szükséges rossz, hanem élmény, jó program legyen!

Játékok az egész családnak

A játékok kortól függetlenül mindenkit képesek szórakoztatni, épp ezért egy közös játék a legjobb módja a családok nemzetközi napjának megünneplésére. Ha egy vicces, pörgős kártyajátékot keres, amely a család minden tagját megszólítja, akkor ne keressen tovább! Játéktenger üzletünk no Flex kártyajátéka az UNO játékcsalád egy új tagja, amely még csavarosabbá teheti az amúgy is izgalmas játékmenetet. A játék az UNO kártya alapszabályait veszi alapul, a lapok viszont kétszínűek és extra akciókat is tartalmazhatnak, amelyekkel még izgalmasabbá és változatosabbá teszik a játékot. A játék kiváló lehet egy közös nyaralás, utazás alkalmával is, hiszen könnyen szállítható, kis helyen is elfér és sok játékos játszhatja. Sőt, fejleszti a koncentrációs készséget és a logikus gondolkodást is.

A boldog család legfőbb titka az egészség

Óvja meg a családja, gyermeke egészségét már a várandóság alatt is! Tudja, hogy miért fontos a preeklampszia szűrés a várandósság alatt? A vizsgálat során a terhességi toxémia kockázata zárható ki, ami koraszüléshez és az anyuka életét is veszélyeztető állapotához vezethet. Az RMC ezért ezt az egyik legfontosabb szűrésnek tartja, hiszen mind a kisbaba, mind az édesanya egészségét szolgálja! Az idejében felismert terhességi toxémia gyógyszeres kezeléssel megelőzhetővé teszi a bajt.

Családi programok a természetben

A legkönnyebben a közös sportolásba és túrázásba vonható be a család minden tagja, hiszen kirándulás közben élményeket gyűjtünk, nevetünk, beszélgetünk és a friss levegőn töltött idő mindannyiunk egészségére kedvező hatással van. A-Wear Sport üzletünkben minden eszközt megtalál, amire csak szüksége lehet egy közös kirándulás során. Gyermekbiciklik, rollerek, bukósisak, gördeszkák várják az egész családot!


2023.05.12.