Ahogyan egyre hosszabbodnak a nappalok és a madarak éneke megtölti a levegőt, el sem tudnánk kellemesebb programot képzelni, mint egy jó regény társaságában a szabad levegőn, a tavaszi nap sugaraiban sütkérezve belemerülni egy ismeretlen világ rejtelmeibe. A Líra Könyváruház tavaszi sikerkönyveit akár a kertbe, a balkonra vagy egy hétvégi utazásra vinné magával, biztosan tökéletes, pihentető élményben lesz része. Alábbi ajánlásaink közül mindenki rálelhet a hozzá illő olvasmányra.

Csabai László – Sherlock Holmes Budapesten

Csabai László izgalmas rejtvénykönyve minden, csak nem szokványos regény. A Sherlock Holmes Budapesten felébreszti az olvasóban szunnyadó kreativitást és problémamegoldó-képességet, melyek segítségével leleplezheti, mit is keres a magyar fővárosban a világ leghíresebb detektívje. Egy kötetben két befejezés is várja a kíváncsi olvasót, azonban a másodikat csak bizonyos feladványok megfejtése után lehet elolvasni. A történet valós eseményeken alapul, az első világháború utáni évek lebilincselően izgalmas Budapestje mint egy színes-szagos, állandóan mozgó kavalkád elevenedik meg.

Krausz Gábor – Családom és egyéb receptfajták

Krausz Gábor, a vagány és rusztikus stílusáról ismert séf kedvenc receptjeit gyűjtötte össze ebben a modern és egyedi receptkönyvben. A külföldön is ismertté vált szakács nemcsak az ételek elkészítésének trükkjeit és leírását osztja meg az olvasókkal, hanem eddig sosem hallott történeteket mesél arról a sokszor göröngyös útról, ami a sikerhez vezetett. A szívmelengető történetek, nemzetközi és házias ízvilágot felidéző receptek és ínycsiklandó ételfotók mellett sosem látott képek várják a szerzőről és családjáról a kötet lapjain.

Jonathan Haidt – A boldogság hipotézise

Vajon mi az élet értelme és hogyan élhet az ember boldogan? A modern tudományos kutatások fényében Jonathan Haidt ősi bölcsességek nyomába ered, hogy belőlük megfogalmazhassa a lehetséges tanulságokat, és megvilágítsa, ezek hogyan alkalmazhatók a mindennapi életben. Szellemes, üde hangvételű olvasmány arról, hogyan tudunk egymással kijönni, boldogságra lelni, erkölcsi és pszichés értelemben fejlődni, valamint célt és értelmet találni az életben.

Halott Pénz – Na még mit nem?!

A Halott Pénz országunk egyik legnépszerűbb könnyűzenei műfajt képviselő zenekara. Hét különböző egyéniség, mégis együtt egy igazi csapat. De honnan indultak? Hogy jutottak oda, ahol most tartanak? Miként látják őket azok, akik együtt dolgoznak velük? Az együttes tagjai ritkán nyilatkoznak magukról, most azonban bepillantást engednek magánéletükbe és sikerük titkaikba.

2022. 03. 25.