Közelednek azok a hosszú őszi esték, amikor legszívesebben csak otthonunk kényelmében töltenénk el az időt. Azért, hogy ezek a napok is tartalmasan és élményteli pillanatokkal teljenek, hoztunk most néhány ajánlatot Líra könyvesboltunkból, szerintünk ezek a kötetek nem hiányozhatnak 2021 őszén a könyvespolcokról.

 

Szűcs Péter – Dharma

Szűcs Péter, a népszerű travel influencer ezúttal különleges családregénnyel hódítja meg a könyves világot. Megtörtént események, személyes drámák, családi szálak gazdagítják ezt az érzelmekkel és izgalmakkal teli kötetet. A történet nem csak fizikai, hanem lelki síkon is egy sokat jelentő utazás útvonalát járja be.

 

Sally Rooney – Hová lettél, szép világ?

A nagysikerű Normális emberek és Baráti beszélgetések című könyvek szerzője, Sally Rooney idén megjelent újdonsága olyan fiatalokról szól, akik a művészet, az utazás és a szerelem mindent átható pillanatain keresztül próbálnak helyt állni az őket körülvevő világban. Rooney regénye ismét azokra a gondolatokra hívja fel figyelmünket, amelyekkel mindannyian szembesülünk fiatalkori útkereséseink során. Komplex történet, játékos, izgalmas stílusban.

 

Jo Nesbø – A féltékenység szakértő

A norvég krimiíró neve talán senkinek sem ismeretlen. Könyvei és az azokból készült filmadaptációk túlzás nélkül az egész világot meghódították. Hét novellából álló kötete idén ősszel jelent meg, hátborzongató vagy éppen furfangosan különleges történetekkel.

 

Kőhalmi Zoltán – Az utolsó 450 év

Az ismert humorista második regényében ezúttal nem skandináv krimiket, hanem a sci-fi stílus nagyjait idézi meg. Humoros és rendkívül elgondolkodtató regény, izgalmas cselekményszálakkal, egy kis metafizikával fűszerezve. A vicces utópia felvázolása közben azonban nagyon is komoly kérdéseket feszeget a minket körülvevő világról és a természet jövőjéről.

 

Két könyv a modern idők Amerikájáról

Két nagyon különböző történet, azonban mindkettő rengeteget mond el az emberi kapcsolatokról, félelemről és barátságról. A ​Szólíts a neveden, a Találj rám!, a Nyolc fehér éjszaka világhírű írójának harmadik magyar nyelvű regényei és Jeanine Cummins Amerika Földje c. megrázó kötete elérhető szintén nem hiányozhat az őszi olvasmánylistákról.

2021.10.08. 


Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 10.00 – 20.00

Szombat: 10.00 – 19.00

Vasárnap: 10.00 – 16.00

Telefon: 06-1/391-5899

Website: www.lirakonyv.hu

Megközelítés: 1.emelet 8.