Vannak olyan napok, amikor nem is vágyunk másra, mint hogy egy izgalmas könyvvel kiüljünk a vízpartra, és kiélvezzük a teljes pihenést. Ezen a nyáron kiváló olvasmányokkal vészelhetjük át a legforróbb napokat. Elhoztuk azt a 4 könyvet, amit szerintünk érdemes beszerezni Líra Könyváruházunkban.

Bridget Collins: A könyvkötő


A 21. század kiadó köteteit különleges atmoszféra lengi körül, ami nem is csoda, hiszen a lenyűgöző borítók mögött lenyűgöző történetek is lapulnak. Nincs ez másként A könyvkötővel sem.

A régmúlt időket idéző szakma, a könyvkötészet hagyományos munkafolyamata egy cseppnyi misztikus szállal gazdagodik Bridget Collins regényében, ezáltal öntve formába a kötet egyedülálló szerelmi történetét.

Azoknak ajánljuk, akiktől nem áll távol a fantasy, a szerelem és a különleges könyvek világa. 

Finy Petra: Kerti szonáta

Finy Petra legújabb kötete az 1987-es év Budapestjét mutatja be három nő szemszögén keresztül. A magyar történelem drámai pillanatai fonódnak össze a társadalomért gyakran láthatatlan módon tevékenykedő bátor nők figuráján keresztül.

A Kerti szonáta egyszerre megkapóan olvasmányos és megrendítő olvasmány, lírai nyelvezettel izgalmas témafelvetésekkel.

Azoknak ajánljuk, akik a nyári olvasmányaik között is szívesen vesznek kezükbe kortárs magyar szépirodalmi alkotásokat.

Barack Obama: Egy ígéret földje — Elnöki memoár

Barack Obama önéletrajzi írása a tavalyi év egyik legérdekesebb megjelenése volt. A volt amerikai elnök izgalmasan és közérthetően mutatja be az elnöki székhez vezető élet nehézségeit és örömeit, miközben bepillantást nyerhetünk a fiatal Barack útkereséseibe is. A személyes részletek által könnyebben megérthetjük a történelmi jelentőségű politikai pillanatokat is.

Mindenkinek ajánljuk, aki szereti a személyes, őszinte és nem utolsó sorban motiváló történeteket.

Walter Trevis: Vezércsel

A méltán népszerű Netflixes sorozat, a Vezércsel, szinte az egész világot meghódította. A fiatal sakkozólány, Beth története a kezdetektől mutatja be, hogyan válik egy hobbi szenvedéllyé, és hogyan alakul a szenvedély szakmává. 

Az izgalmas sakkjátszmák, a háttérben meghúzódó hidegháborús történelmi szál mellett a főszereplő és a többi karakter ábrázolása is lebilincselően hat az olvasóra, hiszen a sakkon keresztül megismerhetjük a gyermekkori traumákból való felépülés és a folyamatos nyomással való megküzdés lehetőségeit is.

Ajánljuk mindenkinek, akit lenyűgözött a sorozat csodálatos képi világa és történetmesélése vagy éppen most ismerkedik a sakkozás csodálatos mélységeivel.

2021.07.08.