Már javában a tavaszban járunk. S gondolhatnánk, hogy a jó idővel megérkezett a felhőtlen egészség is, ám az egészséget nem ajánlatos természetesnek venni. Nemcsak télen fontos az egészségünkre gondolni és immunrendszerünket erősíteni, hanem a tavaszi hónapokban is, különösen, amikor a szervezet ki van téve a szélsőségesen változó időjárásnak. Évszaktól függetlenül törődjön testi és lelki harmóniájával!
Cikkünkben néhány olyan egészségmegőrzési tippre, lehetőségre, vizsgálatra szeretnénk felhívni a figyelmét, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Ön gondtalanul, egészségben és vidámságban tölthesse napjait. Élvezze panaszmentesen a szabadban töltött szép, tavaszi időt!

Tavasszal is fontosak a vitaminok!

Kortól függetlenül szinte mindenkit érint a tavaszi fáradtság. Tudta, hogy vannak olyan tényezők, amelyek fokozhatják a leginkább tavasszal tapasztalt, erőteljes fáradtságérzetet? Az egyik ilyen tényező a téli időszakot követő vitaminhiány. A D-vitamin az egyetlen olyan vitamin, amely nem pótolható kiegyensúlyozott étrenddel, ám a hiánya fokozottan jelentkezhet a kora tavaszi, illetve természetesen a téli hónapokban. Épp az előbbiek miatt javasolt a téli, kora tavaszi hónapokban a D-vitamin vitaminokkal történő pótlása. A Rózsakert Bevásárlóközpontban található BENU Gyógyszertárunkban vitaminok széles választéka várja, amelyekkel akár csökkentheti a tavaszi fáradtság kellemetlen tüneteit is!

Mikor volt utoljára fogászati kontrollvizsgálaton?

Tudta, hogy a menopauza akár fogvesztéssel is együtt járhat? A menopauza időszakában a test nem várt változásokon megy át, melyeket gondos odafigyeléssel könnyebben is megélhet. A menopauza idején meggyengülnek a csontok és csökken az ösztrogéntermelés is, ami nem megfelelő szájhigiénia és egyéb kockázati tényezők (például cukorbetegség, dohányzás) együttesével komoly kitettséget jelentenek. A kulcs a rendszeresebb és alaposabb fogápolási rutinban rejlik, és persze az is kiemelten fontos, hogy szakemberrel átnézesse 6 havonta a fogait, hogy időben fény derüljön egy-egy fogászati problémára. Keresse bizalommal RMC Fogászati Központunkat és előzze meg a bajt!

Egészséges élelmiszerek

A változatos és kiegyensúlyozott táplálkozás az egészség alapja. Tudta, hogy alakját közel 80%-ban a bevitt élelmiszerek határozzák meg? Persze a sport is elengedhetetlen egy jó fizikum, megfelelő állóképesség kialakításához.
Tudjuk, hogy nem könnyű a mindennapokban egészségesen étkezni. Ám, most megosztunk egy köret tippet, ami a sűrű napokon „életmentő” lehet, hiszen 10 perc alatt kész van, ráadásul hihetetlenül egészséges is! A quinoa Dél-Amerikából származik, főleg Peru és Bolívia vidékein terem. Gluténmentes, ezért allergiások számára is fogyasztható, alacsony kalóriatartalmú és teljes értékű fehérjeforrás is, ami azt jelenti, hogy tartalmazza mind a 9 aminosavat, melyet a szervezet önállóan nem képes előállítani. Dm üzletünkben több fajta (fehér és fekete) quinoát is beszerezhet.

Ha nincs ideje főzni, akkor válasszon olyan éttermet, ahol egészséges ételt ehet!

Ha fél órája sem maradt a főzésre, ám mégis szeretne egészséges ételeket fogyasztani, akkor javasoljuk, hogy olyan éttermet válasszon, ahol finom, egészséges és tápláló ételek közül választhat. A Green – tasty & free egy modern, tudatos élet szemléletet és étkezési kultúrát közvetítő mentes bisztró a Rózsakert Bevásárlóközpont földszintjén. Éttermünk kínálata főként változatos gluténmentes és vegán fogásokra épül, amiket a Green csapata minden nap helyben készít el a vendégek számára. A friss és egészséges ételeket, reggeltől estig, kellemes környezetben fogyaszthatják el az ide látogatók. Minden itt készített fogás gluténmentes, legtöbbjük tej- vagy laktózmentes is.


2023.04.21.