Egy meleg nyári estén nincs is kellemesebb időtöltés, mint kényelmesen elhelyezkedni a szabadban egy magával ragadó könyv és egy pohár frissítően hideg ital társaságában. A Líra Könyváruházban mindenki megtalálhatja az ízléséhez és érdeklődési köréhez illő irodalmi alkotást, ami tökéletes társ lehet nyaraláshoz is. E heti cikkünkben változatos olvasmányokat ajánlunk, melyek lélegzetelállítóan izgalmas és megható történetekkel ajándékozzák meg.

Árulások – Bridget Collins

Bridget Collins ezzel az élénk képzelőerőre valló, mívesen megmunkált irodalmi alkotással bizonyítja, hogy nem véletlenül tartják a fantasztikus regények világának egyik legjelentősebb, markáns új hangjának. Az Árulások lebilincselő, alaposan kidolgozott, szédítő csavarokkal tűzdelt regény. Egy elit akadémián, a Montverrében játszódik a történet fő cselekménye, ahol a legélesebb eszűeket képzik arra, hogy tökéletesen helytálljanak a nagy Nyárközépi Játszmában. A legendás játszma közeledtével azonban – amely az akadémia tanévének legnagyobb szabású rendezvénye – régóta eltemetett titkok kerülnek a felszínre, és évszázados hagyományokat rúgnak fel.

Nyugalom – Shunmyo Masuno

Shunmyo Masuno könyve 48 leckén keresztül segít abban, hogy elfogadja önmagát, és örömét lelje a korábbinál nyugodtabb, higgadtabb, pozitívabb énjében. Gondoljon csak bele, hányszor fordult már elő, hogy a mindennapjait megmérgezte egy rossz sejtelem, ám amitől tartott, végül nem következett be. A felesleges félelmektől való megszabadulás az egész életet szebbé és élvezetesebbé teszi. A csaknem 30 zen szólásmondással tarkított gyönyörű kiadvány megtanítja lelassulni és megújulni, hogy az élete kiteljesedhessen. Nemzetközi bestseller Az egyszerű élet művészete című könyvszerzőjétől.

Tél. Évszakok – Karl Ove Knausgard

A nagy sikerű Évszakok-sorozat legújabb része, a Tél megható utazásra hívja az olvasót. Bemutatja a világ szépségeit és nehézségeit, s olyan hétköznapi csodák kerülnek fókuszba, mint a születésnap vagy az első hó, olyan minden háztartásban fellelhető tárgyak, mint a fültisztító pálcika vagy egy szék, és még az író Harcom című művében megismert szereplők is felbukkannak. Knausgard egy gyermek kíváncsiságával és egy felnőtt bölcsességével fordul a környezete felé, ismét megmutatja, milyen remek megfigyelő, és nem riad vissza a meghökkentő témáktól sem. A kötetet Lars Lerin illusztrációi teszik teljessé.

Esti mesék gyermekeknek

A mesedélutánok és az elalvás előtt felolvasott mesék a kisebbek számára mágikus erővel bírnak: a közösen töltött minőségi idő és a tanulságos történetek megismerése segítenek az egészséges fejlődésben. A meséknek hihetetlen erejük van, egy csapásra a fantázia varázslatos világába csöppentik a kicsiket és nagyokat, miközben sokat tanulhatnak a kedvesség és bátorság fontosságáról. A Líra Könyváruház gyermekkönyvei között számos kihagyhatatlan olvasmányt talál. Máté Angi Ez egy susogó levél műve különálló, rövid meséket rejt, melyek az élet apró csodáiról szólnak: a pattogva sülő gesztenyék öröméről, a születésnapos kertről és a pöttöm kertészéről vagy a szelekkel meséket susogó levelekről. Az Esti Mesék Kedvességről és Bátorságról kötet bűbájjal átszőtt, modern köntösbe foglalt klasszikus meséket tartalmaz.

2022. 06. 17.