
Üdvözöljük a tavaszt sokszínű és ízletes fogásokkal! Egyszerű és gyors receptötleteinkkel mindig egészséges fogások kerülhetnek az asztalra, anélkül, hogy hosszú órákat kellene a konyhában töltenie. A minőségi hozzávalókat beszerezheti SPAR, Petit Pain – Sajtbolt és a Hússzabóság üzleteinkben.
Vitamindús spárgakrémleves Hozzávalók: 500 g zöldspárga, 1.2 l víz, 50 g spenót, 1 csokor petrezselyem, 50 g vaj, 1 fej vöröshagyma, só, fehér bors A spárgát megmossuk, és letörjük az alsó fás részeket. A csúcsokat levágva 1.2 liter sózott vízben főzni kezdjük. Amint elkezd forrni a víz, kivesszük őket és jeges vízbe szedjük tálalásig. Ez azért fontos, hogy ne főjenek tovább és megőrizzék a zsenge zöld színüket a spárga csúcsai. Ugyanebben a vízben puhára főzzük (2-3 perc alatt) a spárga szárait, amit 2-3 cm-es darabokra vágunk, majd turmixgéppel vagy botmixerrel egy kevés főzővíz hozzáadásával pépesítünk. Vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd ráöntjük a spárgapürét, hozzáadjuk a vágott petrezselymet, spenótot, borsozzuk és botmixerrel, kevés főzőlé hozzáadásával az egészet pépesítjük. Átszűrjük egy edénybe, hozzáöntjük a spárga főzőlevét és felforraljuk. A mascarpone krémhez felverjük a mascarponét, majd hozzákeverjük a reszelt tormát és egy kevés sót. A spárgacsúcsokat vízgőz fölött vagy mikróban megmelegítjük, a kitálalt levesre kanalazzuk a tormás habot, és tetszőleges mennyiségű spárgarüggyel díszítjük. |
![]() |
![]() |
Színpompás foccacia Hozzávalók: 450 g liszt, 500 ml meleg víz, 1 ½ tk só, 4 ek olívaolaj, 5 g porélesztő, olaj a tepsi kikenéséhez A focaccia tésztához összekeverjük a hozzávalókat, lefedjük, és 1 napig állni hagyjuk a hűtőben. A hűtőből kivéve legalább 3 óráig kelesztjük meleg helyen. Kiolajozott tepsibe öntjük, megtapogatjuk a tésztát, hogy a buborékok feljöjjenek, majd lefedjük, és további fél óráig kelesztjük. Ezután rákerülhetnek a feltétek, ízlés szerinti mennyiségben, majd 200 fokos sütőben 25 percig, végül 220 fokon 15 percig sütjük. . |
Elbűvölő csokoládés kókuszcsók Hozzávalók: 3 db tojásfehérje, 120 g kristálycukor, 150 g kókuszreszelék, 20 g kakaópor, 50 g étcsoki A csokoládés kókuszcsók elkészítéséhez a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd félúton, amikor elkezd kifehéredni, fokozatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a kakaóport, és kisebb méretű teáskanállal halmokat rakunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 18-20 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűltek, vízgőz fölött egy tálban felolvasztjuk az étcsokoládét, és belemártjuk a kókuszcsókok alját. |
![]() |
Vacsora mellé kínáljuk Az ízletes fogásokat remekül kiegészíti egy jól megválasztott ital. A Bortársaság üzletünkben szakértői segítséggel válogathatunk kifinomult borok és különleges kézműves sörök között. A fűszeres, gyümölcsös ízek kedvelőinek és a gyerekek számára bátran válogasson a Ronnefeldt Teaház különlegességei közül. |
2022. 03. 04.