A közhiedelemmel ellentétben Halloween nem Amerikából eredeztethető. Valójában egy keltai hagyományra vezethető vissza az ünnep. A kelta törzsek október 31-én ünnepelték az újévet, és ezen esemény szokásai keveredtek később a keresztény és római hagyományokkal, így alakult ki az „All Hallows Eve” elnevezés, ami a Mindenszentek előestéjét jelenti. Most megosztunk Önnel néhány olyan tippet, amellyel Ön is könnyedén halloween-i hangulatot varázsolhat otthonába!

A halloween-i megjelenés

Az ősi hiedelmek szerint Halloween éjszakán összemosódik az élők és a holtak világa és bizonyos lelkek, megpróbálnak visszatérni a mi világunkba, ezért alakult ki a szokás, hogy ijesztő jelmezekbe bújtak az ünnepen, annak érdekében, hogy megtévesszék ezeket a lelkeket, és visszaűzzék őket a túlvilágra. A hagyomány bizonyos formái a mai napig megmaradtak, sok party nálunk is a beöltözős jelmezek pompájában kerül megszervezésre. A Rózsakert Bevásárlóközpontban több olyan üzletet is talál, amelyek segítenek az ideális halloween-i jelmez, megjelenés megalkotásában. CsupaCsoki Exkluzív üzletünkben boszorkánykalap és bohókás Halloween maszk is beszerezhető. A Tincses Sziget Gyermek Élményfodrászatban pedig egy hajvágás vagy egy különleges hajfonás garantáltan feldobja majd gyermekének a kedvét és a halloween-i megjelenését is!

Édesség minden mennyiségben

A Halloween főként a gyermekek körében igen népszerű ünnep, hisz ilyenkor lehetőség van ijesztő jelmezekbe bújni, egymást rémisztgetni, és nem utolsó sorban házról-házra járni. A „Trick or treat!” azaz „Csokit, vagy csalunk!” mondat zeng fel hangosan a csöpségek szájából, annak érdekében, hogy minél több édességet és apróságot gyűjtsenek össze az este folyamán. Manapság már Magyarországon is egyre több önszerveződő kezdeményezés van, ahol családok, utcák összefognak, hogy a gyermekek megélhessék az ünneppel járó örömöket. Ha az Önök családja is is tervez hasonlót, érdemes már most beszerezni a nassolnivalókat. A Rózsakert Bevásárlóközpont több üzletében is széles választékból szemezgethet a legkiemelkedőbb minőségű cukorkák és csokoládék közül. CsupaCsoki Exkluzív üzletünkben cukorkák, csokik, gumicukrok: prémium minőségű, hátborzongató nyalánkságok közül válogathat. Továbbá, ajánljuk Rose Édesség üzletünket is, a bolt fő profilja a minőségi csokoládék forgalmazása. Üzletünk palettájának éke a svájci Lindt csokoládé, illetve különleges desszert bonbonok is nagy választékban érhetőek el. Süti. – Cake & Shake üzletünk pedig házi készítésű süteményekkel várja Önt!

Válasszon megfelelő italt!

Nincs ünnep egy jól kiválasztott, zamatos ital nélkül, amely a család felnőtt tagjainak is mosolyt csal az arcára. Bortársaság szaküzletünkben nemcsak kiváló minőségű italokkal, hanem egyedi kiszolgálással várjuk, hogy biztosan megtalálja az alkalomhoz megfelelő italt. The House of Villeroy & Boch üzletünkben pedig kiváló minőségű étkészleteket is talál, hogy a vacsorát és a finom italt ízlésesen tudja tálalni.

Az elengedhetetlen dekoráció

Természetesen nincs Halloween megfelelő dekoráció nélkül!  A Halloween legismertebb szimbóluma, a töklámpás sokaknak okoz vidám és önfeledt pillanatokat, de kevesen tudják, honnan ered a tökfaragás hagyománya. A tökfaragás hagyománya a Brit-szigetekről ered, ahol még fekete retket használtak erre a célra. Később a bevándorlók vitték be Észak-Amerikába a hagyományt, ahol időközben az amerikaiak a retket  tökké változtatták, mert könnyebben elérhető volt és egyszerűbben lehetett faragni. A töklámpás manapság már világszerte a Halloween szimbólumává vált. Moyo Virág üzletünkben számos gyönyörű őszi dekorációt talál, mellyel egyszerűen feldobhatja otthonát. SPAR üzletünkben pedig akár tököt is vásárolhat, hogy gyermekeivel közösen vágjanak a tökfaragás élményébe!

2022.10.28.