Idén, 2022-ben november 27-re, azaz most vasárnapra esik advent első vasárnapja. Az adventi időszak az előkészület, a várakozás, a reménykedés ideje. Ez a 4 hét lehetőséget biztosít arra, hogy felkészítsük lelkünket és otthonunkat a karácsonyra. Válogatásunkban most néhány olyan ötlettel kedveskedünk Önnek, melyek megkönnyítik az ünnepre hangolódást, hogy az valóban békét, és ne stresszt hozzon. Sőt, advent alkalmából egy rövid verssel is kedveskedünk Önnek a cikk végén!

Indulhat a lakásdekorálás!

Advent első hétvégéje a legideálisabb időpont arra, hogy minden otthonban megtörténjen a nagytakarítás. Többek között azért is, hogy a már szép tisztaságba és rendbe kerülhessenek ki a féltve őrzött karácsonyi díszek és égősorok. A karácsonyi dekorálásba és a takarításba vonja be családját is, így a munka máris nem egy nyűg és kihívás, hanem egy közösen töltött idő. A közös munka pedig még inkább összekovácsolja a család minden tagját.
Minden családban akadnak olyan karácsonyi díszek, melyek több generáció óta ékesítik az ünnepet, azonban az ember szíve mégis vágyik arra, hogy egy-egy szép és ékes darabbal gyarapítsa a díszrepertoárt. The House of Villeroy & Boch üzletünk számos kisebb és nagyobb dísztárgyat kínál, melyeket akár a nappaliba, akár az étkező asztalra helyezve megigézik az ünnep békéjét és gyermeteg szépségét.

Adja fel időben a képeslapokat!

Bár, régimódi szokásnak tűnhet – főként a XXI. században, ahol mindössze néhány másodperc alatt eljuttathatja köszöntő üzeneteit, fotóit a rokonoknak, ismerősöknek – mégis talán pont emiatt különleges, ha karácsonyi jókívánságait postai levél formájában juttatja el szeretteinek. Papír-Sziget üzletünkben minden ízlésnek talál megfelelő képeslapot. Korunkban a nagy sebességhez vagyunk szokva, a papír alapú leveleket azonban nem árt idejében feladni, hogy még az ünnepek előtt megérkezzenek a címzettekhez, így javasoljuk, hogy már a hétvégén írja meg a képeslapokat. Cikkünk végén egy rövid verssel is kedveskedünk, amely inspirációként szolgálhat a lapok megírásához.

Irány a jégpálya!

Budapest szerte megnyitottak a héten a szabadtéri jégpályák. Itt az ideje hát megragadni a régi korcsolyákat és megéleztetni, hogy nehogy egy esetleges baleset vagy egy döcögős csúszkálás legyen a korcsolyázás helyett. A Mister Minit – Top Clean üzletünk munkatársai a padláson heverő korcsolya újraélezésében is segítséget tudnak nyújtani, hogy Önnek már ne kelljen ezzel bajlódnia, és rögtön élvezhesse a jégen való gondtalan kikapcsolódást. Ha pedig egy új korcsolya beszerzésén gondolkozik, akkor javasoljuk a-Wear Sport üzletünket, ahol gyermek korcsolyák széles tárházát találja. Így nem csak a minőség garantált, hanem, hogy talál olyan színt és fazont, amely gyermekének is elnyeri a tetszését.
Korcsolyázás során különösen fontos a kesztyű és a megfelelő, meleg ruházat viselése! S.Oliver üzletünkben gyermek és felnőtt női, illetve férfi ruházatot is talál erre a célra is.

Az elengedhetetlen “énidő”

Az ünnep elsősorban a szeretetről, a családról, barátokról szól. Azonban a folyamatos társas interakciókba, az intenzív jelenlétbe könnyen elfáradhatunk. Ne támasszunk magunkkal szemben lehetetlen elvárásokat! Nem kell és nem is lehet erőnkön felül teljesíteni, mert egyetlen gyermek sem örül az ideges szülőknek, ellenben azt bárki elviseli, ha egy süteménnyel kevesebb pihen az ünnepi asztalon. Épp ezért szánjon elég időt és figyelmet a feltöltődésre. Csupa Csoki Exkluzív üzletünk forrócsokoládéival és egy Líra Könyváruházunkból választott kötettel, illetve egy csendes órával garantáltan új lendületet nyerhet a további munkához.

Ünnepi vers


Weöres Sándor: Szép a fenyő

“Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az újesztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.”Szeretetteljes adventi időszakot kíván a Rózsakert Bevásárlóközpont!

2022.11.25.