Odakint még sokszor hűvös, esős az időjárás, nincs is jobb érzés ilyenkor, mint egy magával ragadó könyvvel kényelmesen elhelyezkedni és engedni, hogy új világokba kalauzoljanak bennünket az írók. A Líra könyváruházunk széles választékban kínál irodalmi alkotásokat minden műfaj kedvelőinek. Alábbi válogatásunkban mindenki találhat kedvére való olvasmányt, még azok is, akik nem különösebben rajonganak a könyvekért.

Esterházy Miklós – Az Öreghegy meséi

A regény kedves, abszurd történetei révén mi is eljuthatunk az Öreghegyre, megismerhetjük az itt élőket mind a négy évszakban, és választ kaphatunk arra a kérdésre is, hogy mi történik, amikor egyszerre ketten kívánnak, ugyanazt a hullócsillagot figyelve. Az elragadó történetfüzér Lázár Ervin varázslatos világát idézi, a mesék gyermekeknek és olyan felnőtteknek szólnak, akik nem felejtették el teljesen, hogy ők is voltak gyerekek.

Michelle Obama – Így lettem

Az Egyesült Államok egykori first ladyjének személyes hangvételű, átütő erejű önéletrajza már magyar nyelven is olvasható. Az Így lettem hol szerény iowai konyhákba, hol a Buckingham-palota báltermeibe kalauzol minket. Megtapasztaljuk a mérhetetlen szomorúság, az elképesztő szívósság és bámulatos kitartás pillanatait is. Őszintén és bátran megosztott történetei arra ösztönöznek, hogy feltegyük magunknak is a kérdést: kik vagyunk és kivé akarunk válni.

.

Nógrádi Gergely – A Mirrén titka

Nógrádi Gergely regénye egyszerre történelmi krónika és akciódús fantasy, nyolcszáz évvel repíti vissza az időben az olvasót. Varázserejű hősök és túlvilági lények járják a Pilis bérceit, titokzatos, törpenövésű szerzetek vonulnak hadba a Mirrén védelmében. A közelmúltban A Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Követe címmel kitüntetett szerző mesterien ábrázolja a középkori vitézi világ legendás alakjait és a tatárjárás előtti Magyarország hatalmi viszonyait.

Michel Tanguy – Ferrandi: A konyhaművészet nagykönyve

Tanuljunk főzni a méltán híres francia gasztronómiai iskola, a Ferrandi tanáraitól! A több, mint 1500 fotóval színesített könyvben a szakácsmesterség legjobbjai részletesen bemutatják a különböző területeket, majd tippjeikkel és trükkjeikkel abban is segítenek, hogyan vásároljunk jó alapanyagot, és válasszunk jól, hogy ezáltal a főztünk is a legjobb lehessen. A technológiát és az egyes mozdulatokat híven bemutató képek segítenek abban, hogy az egyszerű kezdetektől eljussunk az ínycsiklandó végeredményig.

2022. 02. 17.