A hűvös téli hónapokat követően biztosan Ön is vágyik egy kis megújulásra, legyen szó akár testi, akár lelki megújulásról. Az évszakok változásával mások a bőrápolási feladatok, mivel a hőmérséklet, a napsugárzás, a szél, a csapadék különböző módon veszi igénybe a bőrt az egyes évszakokban. Tavasszal a bőrápolásban a fő feladat a bőr megújítása, illetve annak vitaminokkal és ásványi anyagokkal való feltöltése. Jelen cikkünkben összeszedtük a legfontosabb ismereteket, amelyek segítik Önt, hogy egy tudatos, tavaszi bőrápolási rutint alakíthasson ki!

Használjon szérumokat!

Érdemes hetente egy-két alkalommal különféle szérumok, arcpakolások alkalmazása, amelyekkel ásványi anyagokat, vitaminokat juttathat a bőrébe. Legyen szó száraz, vagy éppen zsíros bőrtípusról, kizárólag a kellően hidratált bőr tud egészségesen és fiatalosan működni, épp ezért érdemes bevezetni a bőrápolásba, különösen a tavasz elején (a hűvösebb hónapokban) a hialuronsav használatát. A hialuronsav (hyaluronic acid vagy hyaluronan) tulajdonképpen egy ismétlődő egységekből álló cukormolekula, a szervezet egyik természetes alkotóeleme. A kozmetikában azért olyan egyedülálló összetevő, mert különleges tulajdonsága, hogy képes a bőr nedvességmegtartó erejét fokozni, azaz segít a hidratálásban. Dm üzletünkben széles választékban talál hialuronsavas készítményeket, illetve különböző hidratáló krémeket.

Tisztítás, hidratálás, fényvédelem

Tavasszal kiemelt fontossággal bír a bőr alapos kitisztítása, anyagcseréjének fokozása, és a vitaminpótlás. Különösen a szeles reggeleken fontos, hogy mosakodás után krémezze be arcát, kezét a bőrtípusának megfelelő hidratáló krémmel. Itt fontos megjegyeznünk, hogy az arcápolást mindig a tisztítással kell kezdeni és csak a letisztított bőrre szabad kenni a további termékeket pl.: a hidratálót, a tápláló krémeket és utolsóként a fényvédőt. Ez az alapszabály minden korosztályra és nemre vonatkozik! Marionnaud üzletünk külön gondot fordít a férfi arcápolási termékekre is. Kedveskedjen párjának az egyik legelismertebb, legmegbízhatóbb és leginnovatívabb márka termékeivel!

Forduljon bizalommal a szakértőkhöz!

Amennyiben problémásabb a bőre, vagy olyan elváltozást tapasztal, amelyek korábban nem voltak megfigyelhetőek bőrén, (pl.: nagyobb lett egy anyajegye) mindenképpen javasolt RMC Clinics klinikánk felkeresése. Klinikánk bőrgyógyászati szakrendelését kiemelten ajánljuk ilyen esetekben. Az előbbiek mellett a dietetikai szakrendelést is ajánljuk, hiszen bőrünk állapotát nagyban befolyásolja az étkezésünk is. Klinikánkban tudományosan alátámasztott és tapasztalati úton bizonyított étrendet, ajánlásokat kap, amelyeket kifejezetten az Ön igényeihez és szükségleteihez készítenek szakértőink.

Krémek a gyógyszertárból? Igen!

Azt gondolhatná, hogy a gyógyszertárban kizárólag olyan krémek kozmetikumok találhatóak, melyeket speciális esetekben lehet/ szükséges használni, azonban ez nem így van. A gyógyszertárakban magas minőségű, megbízható kozmetikai termékek kaphatók, amelyek mindennapi használatra lettek kifejlesztve, így bátran alkalmazhatja őket. Az előbbiek mellett pedig számos vitamint is talál a patikákban, amelyek segítségével belsőleg is táplálhatja bőrét, sőt a körmeit és a haját is. A Rózsakert BENU Gyógyszertárban dermokozmetikai termékek széles választékával várjuk, emellett dermokozmetikai tanácsadást biztosítanak a szakképzett kollégák.Tanácsadóink segítenek kiválasztani a bőrtípusának legoptimálisabb ápolást nyújtó kozmetikumokat. A gyógyszertárban elérhető a kizárólag a BENU Gyógyszertárakban kapható Skincode svájci bőrápolási márka is. 

2023.03.17.