Ahogy a nyár őszbe fordul, szép lassan búcsút kell inteni a felhőtlen napsütésnek, a hosszú nappaloknak és a lenge ruháknak. A belső változások is hamar jelentkezhetnek: gyakorivá válik a fáradtság és a szürke, esős időnek köszönhetően a lehangoltság. Érdemes azonban meglátni ebben az évszakban is a szépséget, hiszen van bőven: a táj színváltozása közepette a nagy séták és családi biciklitúrák is emlékezetesek maradhatnak. Hoztunk néhány hasznos tippet, hogy ősszel is egészséges és kiegyensúlyozott maradhasson.

Ragyogó bőr mindenkor

Amellett, hogy az őszi-téli szezonban kevesebb a napsütéses órák száma, a legtöbben idejük nagy részét zárt térben, a lakásban vagy az irodában töltik. Ennek köszönhetően a szervezet D-vitamin szintje és ásványianyag készlete drasztikusan lecsökken. A BENU Gyógyszertár és dm üzletünkben prémium bio vitaminok és táplálék-kiegészítők várják. A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett töltsön minél több időt a szabadban, valamint fogyasszon D-vitaminban gazdag élelmiszereket, így elkerülhető a csontritkulás és a magas vérnyomás. Ezen időszakban ne feledkezzen meg a fényvédelem fontosságáról sem! A Marionnaud polcain számos márkás kozmetikum közül válogathat. Naponta használjon magas faktorszámú naptejet, az arc mellett pedig ne feledkezzen el a kezek védelméről sem.

Stílusos és praktikus

Az erős UV sugárzás minden évszakban jelen van, enyhén felhős időben pedig a felhőkön való visszaverődés miatt még erősebb behatások is érhetik a szemeit, mint a ragyogóan tiszta égbolt esetén. Az őszi időjárásban kifejezetten praktikusak a tükröződésmentes szemüveglencsék és polarizált napszemüvegek. A Vision Express és a Tóbiás Optika üzleteinkben szakértői segítséggel választhatja ki az Ön igényeihez tökéletesen illő szemüveget. Amennyiben a szemüveget kényelmetlennek találja, válogasson a kontaktlencsék széles kínálatából, legyen szó napi, havi vagy kéthetes viselési idejű lencsékről.

Egészsége védelmében

A tudatos életmód mellett rendkívül fontos, hogy rendszeres szűrővizsgálatokkal biztosítsa egészségét. A Rózsakert Bevásárlóközpont 3. emeletén megtalálható RMC Clinics-ben a legmagasabb szakmai színvonalon, 60 orvosi szakterületen, 110 orvoskolléga várja, bármilyen problémája adódna. A komplex járóbeteg ellátást és egynapos sebészeti ellátást biztosító egészségügyi szolgáltató kiemelten fontosnak tartja, hogy ne csak a tünetekre, hanem a páciensre egészében figyeljenek, mivel ez a komplex megközelítés eredményesebb egészségügyi ellátást biztosít. Mindezzel törekednek arra is, hogy hozzájuk szívesen járjanak a páciensek, mert nyugodt, közvetlen, feszültségektől mentes hangulat várja. Legyen szó felnőtt vagy gyermek kezelésekről, az RMC Clinics tapasztalt orvosai szakértelemmel várják Önt.

Kényeztetés testnek és léleknek

A hűvös időjárásban gyakoriak a szezonális megbetegedések és különféle izomfájdalmak. Ahhoz, hogy könnyebben elkerülhesse az őszi-téli betegségeket, megfelelően működő immunrendszerre van szükség, mellyel megnövelheti szervezete ellenálló képességét. Egy ellazító masszázs jótékony hatással van az egész testre és lélekre egyaránt. Felpezsdíti a vérkeringést és a nyirokkeringést, ezzel is elősegítve a méregtelenítést, nem utolsó sorban pedig kiváló kedvjavító program. A hideg idő a bőrnek sem kedvez, a csípős szél és a fűtéstől száraz levegő hamar kiszáríthatják azt. Egy pihentető illóolajos masszázs sokat segít a vízhiányos, érzékeny bőr kezelésében.  A Thai Harmónia masszázsszalonunkban a hét bármely napján rálelhet a régóta óhajtott relaxációra.

2022. 09. 16.