A hosszú, lusta nyári napokon egy kicsit mintha könnyebbé válna az élet. Ezen időszak tökéletes alkalmat nyújt arra, hogy különösebb erőfeszítések nélkül tegyen az egészségéért. Pihenjen nagyokat, fogyasszon sok szezonális gyümölcsöt, és mozogjon a friss levegőn! Hiszen csalogatóan süt a nap, meleg szellő fújdogál és még este is annyira kellemes idő van, hogy teljesen megértjük, ha egész egyszerűen nincs kedve bemenni a házba. E heti cikkünkben bemutatjuk, hogyan tud egészségére egyszerűen odafigyelni.

Az egészséges bőr kulcsa

A melegebb időjárás alkalmával fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékkal hidratálja belülről bőrét, és elegendő időt töltsön a szabad levegőn. Kiváló ötlet, ha előveszi a rég használt biciklijét és nyeregbe pattan. Nem csak fizikailag erősödhet meg, de lelkileg is feltöltekezhet, ha egy nyaralás során nem autóból gyönyörködik a tájban, hanem bicikliről szemléli azt. A nap UV sugárzása azonban nyáron meglehetősen erős, amely felelős lehet a bőrrák kialakulásában. Ha huzamosabb ideig tartózkodik a napon, használjon minimum 30 SPF faktorú naptejet óránként. A Marionnaud és DM üzleteink polcain a legjobb naptejek és fényvédők közül válogathat, melyek megóvják bőrét a leégéstől. Amennyiben már megtörtént a baj, a BENU Gyógyszertár kínálatában számos megoldást találhat leégésre és napszúrásra.

Óvja szemei épségét!

Az erős fényviszonyok nem csupán károsíthatják a szemeit, de a hunyorgás idő előtt ráncokat okozhat. Egy jól megválasztott, divatos napszemüveg a kedvenc kiegészítőjévé válhat, mely praktikus segítséget nyújt a mindennapok alkalmával. Ha úgy érzi, nem talált még rá a tökéletes darabra, keresse fel a Vision Express és Tóbiás Optika üzleteinket, ahol szakértői segítséggel választhatja ki az Önhöz illő szemüvegeket. Amikor a szabadban tartózkodik, viseljen olyan napszemüveget, amely blokkolja az ultraibolya A és B sugarak legalább 99%-át. Ha aktívan sportol, vagy intenzív mozgást végez, kérdezzen rá az aktív használatra való védőszemüvegekre is, melyek nem csúsznak le a mozdulatok közben.

Egy kis kényeztetés

Használja ki a nyár lazább időbeosztását, és kapcsolódjon ki a szabadsága alatt! A vakációnak számtalan előnye van, többek között csökkenti a vérnyomást, a pulzust és a stresszhormonokat, melyek hozzájárulhatnak a szívbetegségek kockázatához. Amennyiben nincs lehetősége egy nagyszabású nyaralásra, vagy csupán jól esne kilépnie a rohanós mindennapokból, látogasson el a Thai Harmónia masszázsszalonunkba! A szakértők által végzett masszázs pihentető, kellemes élmény, ráadásul az egészségre is jótékony hatással van, ezáltal érdemes rendszeresen beiktatnia életébe.

Mindig biztonságban

A tudatos életmód mellett rendkívül fontos, hogy rendszeres szűrővizsgálatokkal biztosítsa egészségét. A Rózsakert Bevásárlóközpont 3. emeletén megtalálható RMC Clinics-ben a legmagasabb szakmai színvonalon, 60 orvosi szakterületen, 110 orvoskolléga várja, bármilyen problémája adódna. A komplex járóbeteg ellátást és egynapos sebészeti ellátást biztosító egészségügyi szolgáltató kiemelten fontosnak tartja, hogy ne csak a tünetekre, hanem a páciensre egészében figyeljenek, mivel ez a komplex megközelítés eredményesebb egészségügyi ellátást biztosít. Mindezzel törekednek arra is, hogy hozzájuk szívesen járjanak a páciensek, mert nyugodt, közvetlen, feszültségektől mentes hangulat várja. Legyen szó felnőtt vagy gyermek kezelésekről, az RMC Clinics tapasztalt orvosai szakértelemmel várják Önt.

2022. 07. 22.