1994-ben az ENSZ május 15-ét a család nemzetközi napjává nyilvánította, melynek ünnepléséhez Magyarország is csatlakozott. A családdal lenni igazi élmény, feltöltődés, ami rengeteget jelent a szülőknek és még többet a gyermekeknek. Töltsön együtt egy vidám, aktív hétvégét a családja körében a Rózsakert Bevásárlóközpont tippjei segítségével!

Sportos kikapcsolódás

A fokozatosan melegedő nappalok kitűnő lehetőséget adnak, hogy a család a természetben tölthessen minél több időt. Azok a gyermekek, akik megfelelő időt töltenek a friss levegőn, kevesebbszer betegszenek meg és könnyebben túlesnek rajta. A szabadban eltöltött idő után pedig az alvás is jobban esik. Nem csupán remek szórakozás, de rendkívül egészséges program egy nagyot kirándulni, rollerezni a friss levegőn. A Micro rollerek a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően kimagasló élményt nyújtanak rollerezés közben. Az a-Wear Sport üzletünkben már egyéves kortól megtalálhatja a megfelelő modellt gyermeke számára, mely fejleszti a mozgáskoordinációját és egyensúlyérzékét. A Junior vagy Felnőtt alumínium rollerek pedig a munkába járás vagy szabadidős programok egyik legjobb eszközei lehetnek.

Játékos fejlődés

Egy közösen, játékkal eltöltött délutánnál nincs is jobb otthoni időtöltés. A Játéktenger polcain számos építő-, társas- és fejlesztőjáték közül választhat, melyekkel az egész család öröme garantált. Az örök kedvenc a Lego, amit sosem lehet megunni. Nem is csoda, hiszen kevés olyan játék van, amiért immár évtizedek óta gyermekek és felnőttek egyaránt rajonganak. A titka abban rejlik, hogy egyszerre komplex, szórakoztató és teret enged az egyéni ötleteknek is. Nem csupán a logikát, de a kézügyességet és a kreativitást is fejleszti. Nem hiányozhat egyetlen gyermek játéktárából sem!

Mágia a konyhában

A konyhában való tevékenységekkel már egészen kicsi kortól el lehet kezdeni foglalkozni. A korai években az együtt eltöltött idő mellett – ami a gyerek fejlődése szempontjából meghatározó, megismerhetik az alapanyagokat, ezeken keresztül az ízeket, színeket, állagokat, sőt még a számokat is. A Líra Könyváruház kínálatában kreatív gyermekbarát gasztro-könyveket találhat, melyek alapján élmény lesz a közös ebéd elkészítése. Monique Ascanelli Sütiiskola Potter-rajongóknak című varázslatos könyvében több, mint 40 varázsvilág ihlette recept látható, amire minden kis boszorkánynak, varázslónak és muglinak szüksége van. A részletgazdag leírásoknak és a számos fázisfotónak köszönhetően kezdők és haladók könnyen elkészíthetik a könyvben szereplő színes desszerteket.

Örömteli falatok

A közös családi étkezések megannyi vidám pillanattal szolgálnak. Ha a család leül az asztal köré, több történik, mint evés-ivás. Ilyenkor szülők és gyermekeik pozitív élményeket tudnak megosztani egymással – a finom étel, egy vicc, egy történet. Ezek a kis lépések erősebb kötődéshez vezethetnek szülő és gyerek között, az asztalon túl is. A rohanós napokon a Rózsakert Bevásárlóközpont éttermei segítenek összehozni a családot. A Prézli bisztró házias, ismerős ízvilágú fogásai között mindenki, még a legválogatósabbak is megtalálhatják a kedvencüket.

2022. 05. 13.